Kent protokolünü buluşturan, siyaset, sanat, eğitim, spor ve iş dünyasından isimleri bir araya getiren 7’inci Zirvedekiler Başarı ödülleri Töreni’nde, “Yılın Hizmet Projesi” dalında verile ödülü Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın elinden alan Başkan Gültak, depremin değil çarpık ve plansız yapılaşmanın öldürdüğünü söyledi. On binlerce insanın yaşamını yitirmesine, binlerce insanın da yaralanmasına yol açan 6 Şubat 2023 ve 17 Ağustos 1999 Gölcük depremlerini hatırlatan Başkan Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm projelerinin tüm Türkiye genelinde bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Mersin’in düzelmesi için çözüm belli”
Kentsel dönüşümün önemine değinerek, “Depremleri engelleyemeyiz ama şehirlerimizi planlarken dikkatli olursak ve kentsel dönüşüm projelerine önem verirsek depremden en az zararı görürüz” diyen Başkan Gültak; “Nitekim 6 Şubat depremlerinde TOKİ’nin yaptığı konutların hiçbirinin yıkılmadığını gördük. Dolayısıyla çözüm belli… Biz de Akdeniz’de göreve geldiğimiz günden beri bölgemizde (Çay Mahallesi) 500 yeni konutu bitirdik, (Barış Mahallesi’nde) 500 konut da bitmek üzere. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Mersin’in düzelmesi için kentsel dönüşüm şart. Mersin’in değişimi ve dönüşümü için verdiğimiz mücadelede verdiği desteklerden dolayı Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Başkan Gültak, törende ödül almaya hak kazanan bazı isimlere de ödüllerini takdim etti. (Mersin Times)
ASAYİŞ
12 Şubat 2026ASAYİŞ
12 Şubat 2026ASAYİŞ
12 Şubat 2026ASAYİŞ
12 Şubat 2026ASAYİŞ
12 Şubat 2026ASAYİŞ
12 Şubat 2026ASAYİŞ
12 Şubat 2026
1
Başkan Seçer, “Zeydan Karalar’a Özgürlük Mitingi’ne” Katıldı
2
AK Parti İl Başkanı Aldemir: Mersin teşkilatı 209 bin 40 üyeye ulaşarak yeni bir rekora imza atmıştır
3
CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI VARAL: TARSUS-MERSİN BÖLÜMÜNDE Kİ OTOYOLDAN PARA ALINMASI HAKSIZLIKTIR
4
DEVA Partisi İl Başkanı Necmi Ağaoğlu: Hukuksuzluk yatırımcının güvenini yok ediyor
5
VALİ SU: TÜRKİYE BUNDAN SONRADA KKTC’NİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK