Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kongre ve Sergi Sarayında ücretsiz olarak verilen danışmanlık hizmetinden MERCİ’ye kayıtlı öğrencilerin dışında kentteki tüm öğrenciler son güne kadar yararlanabilecek. Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleriyle tercihlerini yapan öğrenciler, tercih sürecini daha rahat geçirme fırsatı buluyor. Uzman rehberlik öğretmenlerinin 20 Ağustos’a kadar öğrencilere sunacağı ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı’ desteğiyle gençlerin geleceğe sağlam adımlar atması amaçlanıyor. Danışmanlık desteği, Büyükşehir Belediyesinin 9 ilçede yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde de veriliyor.

Yeni dönem kurs kayıtları 13 Ağustos’a kadar devam edecek
Yeni dönem Eğitim ve Öğretim Kurs Merkezi kayıtlarını almaya başlayan Büyükşehir Belediyesinin ön kayıtları da 13 Ağustos’a kadar uzatıldı. Öğrenciler, kurslara başvuru yapmak için www.mersin.bel.tr adresini ziyaret ederek ön kayıtlarını gerçekleştirebilecek. Öğrenciler, web sayfasındaki başvuru ilanına tıklayıp kendilerinden istenen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlayabiliyor.
Okula devam eden öğrencilerden; aile gelir durumu bildirir belge (SGK, maaş bordrosu, vergi mükellef belgesi), not ortalamasını gösterir belge (9,10,11. sınıflar için transkript), öğrenim belgesi; mezun öğrencilerden ise diploma fotokopisi, aile gelir durumu bildirir belge ve adli sicil kaydı isteniyor. (Mersin Times)
ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026
1
MERSİN POLİSİ, KENTTE GELEN ÖĞRENCİLERİ KARŞILIYOR
2
MUHTAR TAM KAPANMA ÖNCESİ ÇOCUKLARA KİTAP DAĞITTI
3
YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN BETEM KAYITLARI BAŞLADI
4
YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NİN PROJESİ İÇİN BİLİMSEL MAKALE YAZILDI
5
Vali Pehlivan Başkanlığında Milli Eğitim yatırımlarının değerlendirme toplantısı yapıldı
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.