Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, salgının başladığı ilk günlerde kurup sahada görevlendirdiği ekipler, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında, hastane, aile sağlığı merkezleri ve eczaneler, cami, mescit, Kur’an kursları, kamu kurumları ve halkın ortak kullandığı diğer alanlarda dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Camiler temizlenip halılar yıkanıyor, pazaryerleri ilaçlanıyor
Sahada görevli diğer ekipler de semt pazarlarının akşam saatlerinde kaldırılmasından sonra, mahallelerin cadde ve sokaklarında temizlik, yıkama ve dezenfekte hizmeti veriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı mobil dezenfekte ekibi, salgının yayılmasını önlemek amacıyla ilçe genelinde gece-gündüz demeden çalışırken, son olarak Hz. Ebubekir Camisinin halılarını yıkayıp dezenfekte işlemi gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de salgının yayılmasına karşı tüm ilçedeki çöp konteynerlerinin yıkanması ve dezenfektesini gerçekleştiriyor.

“Rehavete kapılmayalım, aşılarımızı olalım”
Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, salgının yeniden yükselişe geçtiği bugünlerde daha dikkatli olunmasını istedi, vatandaşlara, aşılarını olmaları çağrısını bir kez daha yineledi. Başkan Gültak, “Kesinlikle rehavete kapılıp tedbiri elden bırakmayalım, çünkü salgın henüz bitmedi. Bu nedenle maske, mesafe ve hijyen kurallarından da ödün vermeyelim. Hem kendi hem de sevdiklerimizin sağlığını koruyalım. Salgına karşı elimizdeki en önemli güç olan aşılarımızı da mutlaka yaptıralım” diye konuştu.
Gültak, vatandaşlardan gelen taleplerin ekiplerce en kısa sürede değerlendirmeye alındığını kaydetti, halk sağlığını korumak amacıyla ilçe genelinde ilaçlama faaliyetinin aralıksız süreceğini vurguladı. (Mersin Times)
ASAYİŞ
10 Şubat 2026ASAYİŞ
10 Şubat 2026ASAYİŞ
10 Şubat 2026ASAYİŞ
10 Şubat 2026ASAYİŞ
10 Şubat 2026ASAYİŞ
10 Şubat 2026ASAYİŞ
10 Şubat 2026
1
MERSİN FENERBAHÇELİLER DERNEĞİNDEN ONKOLOJİ HASTANESİNE DESTEK
2
MOBİL AŞI EKİPLERİ MERSİN’DE HİZMET VERMEYE BAŞLADI
3
BAKAN KOCA: BUGÜN 1 MİLYONUNCU DOZ AŞIYA MERSİN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE ULAŞTIK
4
BAKAN KOCA: MERSİN’İN SİLİFKE VE AYDINCIK İLÇELERİNDE MEYDANA GELEN YANGINLARDAN ETKİLENEN 132 KİŞİ, TEDAVİLERİ TAMAMLANARAK TABURCU EDİLDİ
5
MERSİN’DE 1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ AŞILANDI
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.