Kurs, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında başlatıldı
Toplumsal farkındalık oluşturmak ve kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle başlatılan kurs, özellikle genç kadınlara yönelik kapsamlı bir eğitim ve istihdam sürecini içeriyor. Programın sonunda başarılı olan katılımcıların havalimanı başta olmak üzere hizmet sektöründe istihdam edilmesi planlanıyor.

Teorik ve uygulamalı eğitimler bir arada
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde yürütülen Seyahat ve Konaklama Hizmeti Kursu, iş gücü piyasasının güncel ihtiyaçlarına uygun içeriklerle hazırlanıyor. Eğitim sürecinde katılımcılara yalnızca teorik bilgi aktarılmakla kalınmıyor, aynı zamanda uygulamalı çalışmalarla mesleki beceriler pekiştiriliyor.

Program kapsamında genç kadınlara; iş ve sosyal hayatta etkili iletişim, diksiyon eğitimi, hijyen kuralları, yabancı dil bilgisi ve yabancı dilde iletişim gibi alanlarda kapsamlı eğitimler veriliyor. Bu sayede katılımcıların, özellikle hizmet sektöründe ihtiyaç duyulan niteliklere sahip bireyler olarak yetişmesi sağlanıyor.
Amaç: Nitelikli iş gücü ve sürdürülebilir istihdam
Proje ile iş gücü piyasasına girişte çeşitli zorluklar yaşayan genç kadınların mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerinin artırılması hedeflenirken, aynı zamanda iş disiplini kazanmaları ve çalışma hayatına uyum süreçlerinin güçlendirilmesi de amaçlanıyor. Eğitimlerin ardından katılımcıların doğrudan istihdama yönlendirilmesi, projenin en önemli adımlarından biri olarak dikkat çekiyor.
“Genç Adımlar Kariyer Yolu” projesi, gençlerin iş gücüne katılımını artırarak hem bireysel kalkınmaya hem de bölgesel ekonomiye katkı sunmayı amaçlıyor. Özellikle genç kadınların istihdam edilmesine yönelik atılan bu adım, toplumsal eşitlik ve sürdürülebilir kalkınma açısından da önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor. (Mersin Times)
ASAYİŞ
29 Mart 2026ASAYİŞ
29 Mart 2026ASAYİŞ
29 Mart 2026ASAYİŞ
29 Mart 2026ASAYİŞ
29 Mart 2026ASAYİŞ
29 Mart 2026ASAYİŞ
29 Mart 2026
1
YILMAZ: MERSİN, TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNE İMKAN SUNUYOR
2
AKDENİZ’İN 3 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ORTAK YAYINDA BULUŞTU
3
MERSİN NÜFUSUNUN YÜZDE 27,4’Ü ÇOCUK
4
Başkan Seçer Mezitli’de esnaf ve vatandaşla buluştu
5
Ali Kıratlı: Devletimiz, yaraları hızlı bir şekilde sardı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.