Başkan Seçer ve Meral Seçer Tarsuslularla iftar sofrasında buluştu
  • Mersin Times
  • Genel
  • Başkan Seçer ve Meral Seçer Tarsuslularla iftar sofrasında buluştu

Başkan Seçer ve Meral Seçer Tarsuslularla iftar sofrasında buluştu

TBB Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Meral Seçer, Tarsuslularla iftar sofrasında buluştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında binlerce Tarsuslu aynı sofrada lokmalarını paylaşarak iftarını açtı. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunun yaşatıldığı iftar programında, her kesimden binlerce vatandaş bir araya geldi. Seçer, “Tarsus ekonomik anlamda da sosyal anlamda da çok daha iyi noktalarda olacak” diye konuştu. Bölgedeki ve dünyadaki gelişmeler nedeniyle önemli bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Seçer, Türkiye’nin bu gelişmelerden etkilenmemesinin söz konusu olamayacağını söyleyerek, “Dünyada bu gelişmeler olurken bizim de burada birliğimizi ve beraberliğimizi her şeyin önüne koymamız lazım” dedi.

ABONE OL
9 Mart 2026 13:28
Başkan Seçer ve Meral Seçer Tarsuslularla iftar sofrasında buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Meral Seçer, Tarsuslularla iftar sofrasında buluştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında binlerce Tarsuslu aynı sofrada lokmalarını paylaşarak iftarını açtı. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunun yaşatıldığı iftar programında, her kesimden binlerce vatandaş bir araya geldi.

Tarsus Kırklarsırtı Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleştirilen programa; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Talat Dinçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, CHP Parti Meclisi Üyesi Ozan Varal, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları  ile binlerce vatandaş katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Tarsus Öğretmenler Şubesi öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Seçer’e Tarsuslular yoğun ilgi gösterdi.

Tarsuslular, iftar öncesi Aşuk ile Maşuk, Hacivat ile Karagöz ve Katip-Katibe oyunu, meddah ve kanto gösterisi gibi geleneksel sahne performansları ile geçmiş Ramazanların ruhunu yeniden hissetti.  İftarın açılmasının ardından Hasan Tekerlek ve semazen ekibi sahne alarak katılımcılara Ramazan’ın maneviyatını yaşattı.

Başkan Seçer: “Tarsuslularla gurur duyuyorum, iyi ki varsınız”

Konuşmasına; ‘Hayırlı Ramazanlar’ dilekleri ile başlayan Başkan Seçer, Tarsuslularla aynı iftar sofrasında buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Tarsus’ta doğan, büyüyen ve doyan bir insan olarak hemşehrileri ile gurur duyduğunu dile getiren Seçer, “Tarsus’ta olmanın, hemşeriniz olarak keyfi bambaşka. Sizlere sevgimiz ayrı. Tarsuslularla gurur duyuyorum, iyi ki varsınız” dedi.

“Tarsus çok daha iyi noktalarda olacak”

Tarsus’un bereketli bir ilçe olduğunu gerek yerel idarenin gerekse merkezi idarenin yatırımları ile önemli gelişmelere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Seçer, “Hem belediyemizin yaptığı yatırımlar hem merkezi yönetimin yaptığı yatırımlar, özellikle son olarak uluslararası havaalanının açılması, bütün bunları bir araya getirdiğiniz zaman özel sektörün de çok önemli katkılarıyla Tarsus ekonomik anlamda da sosyal anlamda da çok daha iyi noktalarda olacak” diye konuştu.

“Eğitimli insanların olduğu toplumlarda huzur ve barış çok daha tahkim olur”

Üniversitelerin bulundukları toplumların enerjisini yükselten çok önemli kurumlar olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Seçer, Tarsus Üniversitesi’nin de ilçeye farklı bir değer kattığını kaydetti. Gençlerin, Türkiye’nin birçok farklı noktasından eğitim amacıyla Tarsus’a geldiğini aktaran Seçer, “Gencin girdiği her toplum yükselen bir enerjiye sahip olur ve çok daha modern bir toplum haline gelir. Eğitimli insanların olduğu toplumlarda huzur ve barış çok daha tahkim olur. Bu nedenle Tarsus’taki gelişmeler hepimizi mutlu etsin. Bundan sonra bu tür gelişmeleri gördükçe daha da mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

“Birliğimizi ve beraberliğimizi her şeyin önüne koymamız lazım”

Konuşmasına bölgedeki ve dünyadaki gelişmeler nedeniyle önemli bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek devam eden Seçer, Türkiye’nin bu gelişmelerden etkilenmemesinin söz konusu olamayacağını söyledi. “Dünyada bu gelişmeler olurken bizim de burada birliğimizi ve beraberliğimizi her şeyin önüne koymamız lazım” diyerek sözlerini sürdüren Seçer, “Bizler siyasiyiz; siz vatandaşlar bizim kendi içimizdeki tartışmalara bu dönemlerde kulak kabartmayın. Birliğinizi, beraberliğinizi koruyun. Siyaset ayrı bir alan. İnsanlarımızın farklı etnik yapıları, inanç grupları, yaşam şekilleri hiçbirimizi rahatsız etmesin. Hepimiz bu güzelim topraklarda yüzlerce yıldır kardeşçe yaşıyoruz. 100 yıl önce ulusal kurtuluş mücadelesini Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in izinde giden atalarımız sayesinde kazandık ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk. Şanlı al bayrağın altında Cumhuriyetimizi hep beraber, ilelebet yaşatacağız. Buna canı yürekten inanıyoruz” dedi.

“Yapılan her hizmette 86 milyonun hakkı var”

Kurulan iftar sofralarının yanı sıra kamu kurumları tarafından yapılan tüm hizmetlerin, 86 milyon yurttaşın vergileri ile gerçekleştirildiğini dile getiren Seçer, “Bugün burada, milletin sofrasında, sizlerin vergileriyle kurduğumuz bu sofrada ekmeğimizi ve yemeğimizi paylaşıyoruz. Yaptığımız yolları, parkları, sosyal hizmetleri, altyapıları, üst yapıları, devlet mekanizmasının sizlerden topladığı vergilerle yapıyoruz. Her şey 86 milyonun emeğiyle oluyor, her şeyde 86 milyonun hakkı var” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Başkan Boltaç: “Ramazan demek; birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışma demek”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ise konuşmasında, iftar programında Tarsuslu yurttaşlarla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ramazan demek; birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışma demek. O birlikteliğin, beraberliğin en güzel örneğini burada görebiliyoruz” dedi. Dünyada yaşanan gelişmelerden dolayı özellikle bugünlerde daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu kaydeden Boltaç, hem Mersin Büyükşehir’de hem de Tarsus’ta hizmetlerin en güzelini yurttaşlar için yapma gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Tarsus’un gelişmekte olduğunu ve geleceğe adım attığını ifade eden Boltaç, “Bu kentte yapacağımız daha çok önemli işler var. 2 sene içerisinde çok ciddi yol kat ettik. Bundan sonra da çok daha hızlı, uyumla ve huzurla çalışacağız. Hep birlikte bu memleketi hak ettiği noktaya, yani Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız.’ ” diye belirtti.

Programda ayrıca, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Talat Dinçer de birer konuşma yaptı. Ezanın okunmasıyla birlikte iftarlar açıldı ve edilen duaların ardından program sona erdi. (Mersin Times)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.