Bu kapsamda zabıta ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren zincir marketlerde etiket kontrolü ve son tüketim tarihi denetimi gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde raflardaki ürünler tek tek incelenerek; son kullanma tarihi geçmiş, bozulmuş veya ambalajı zarar görmüş gıdalar tespit edildi. Halk sağlığını tehdit eden bu tür ürünleri satışa sunan işletmeler hakkında idari para cezası uygulayan ekipler, işletme yetkililerini mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda uyardı.

“Vatandaşların sağlığını korumak öncelikli hedeflerimiz arasında.”
Halk sağlığının korunması ve vatandaşların güvenilir gıda tüketebilmelerinin sağlanması amacıyla özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerin aralıksız süreceğini vurgulayan Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Zeyit Şener, “Vatandaşlarımızın sağlığını korumak, huzur ve esenliğini sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Halk sağlığı ihmale, ertelemeye gelemeyecek çok önemli bir konudur. Bu konuda denetimlerimizi sıklaştırarak vatandaşlarımızın temiz, sağlıklı ve güvenilir gıdaları tüketmesini sağlamak istiyoruz.” diye konuştu (Mersin Times)

ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026ASAYİŞ
11 Şubat 2026
1
MERSİN FENERBAHÇELİLER DERNEĞİNDEN ONKOLOJİ HASTANESİNE DESTEK
2
MOBİL AŞI EKİPLERİ MERSİN’DE HİZMET VERMEYE BAŞLADI
3
BAKAN KOCA: BUGÜN 1 MİLYONUNCU DOZ AŞIYA MERSİN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE ULAŞTIK
4
BAKAN KOCA: MERSİN’İN SİLİFKE VE AYDINCIK İLÇELERİNDE MEYDANA GELEN YANGINLARDAN ETKİLENEN 132 KİŞİ, TEDAVİLERİ TAMAMLANARAK TABURCU EDİLDİ
5
MERSİN’DE 1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ AŞILANDI