Mersin Gençlik Eğitim ve Kültür Vakfı (MEGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz ile Başkan Yılmaz’ın eşi Meltem Yılmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının geliştirilmesinin ve işbirliğinin önemine değinildi. Başkan Yılmaz, Moldova’dan gelen misafirlerine kent tarihini ve kültürel mirası gün yüzüne çıkaran projelerinden biri olan Kuvayimilliye Karargahı’nı tanıttı. Şehit ve gazilerin anısının bir araya getirildiği, fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserlerin yer aldığı karargahın Mersin için önemli bir müze olduğunu ve yeni nesle tarih bilincini aşılamayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, misafirlerine milli mücadele döneminde azim ve kararlılıkla kazanılmış olan şanlı zaferi ve bu zaferin kahramanlarını anlattı.

“Ortak arzumuz, birlik ve beraberliğimizin ilelebet devam etmesi”
Kentin doğal güzellikleri, turizm potansiyeli, sosyal ve ekonomik yapısıyla ilgili bilgiler de veren Yılmaz, “Moldova Milletvekili İvanna Köksal, Moldova-Türkiye Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Rafet Köksal ve Moldova Gagauzya Özerk Bölgesi Kazayak Belediye Başkanı Anatoni Uzun’u ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Ülkeler arasında kurulan gönül köprüleri, bizleri birbirimize daha çok yakınlaştırıyor. Ortak arzumuz birlik ve beraberliğimizin ilelebet devam etmesi. İnşallah yapılan bu ziyaret, kardeşlik ilişkilerimizin daha da gelişmesine vesile olur” diye konuştu.

“Moldova Milletvekili İvanna Köksal, Başkan Yılmaz’a teşekkür etti”
Kendilerini Toroslar’da ağırlayan Başkan Yılmaz’a misafirperverliği için teşekkür eden milletvekili İvanna Köksal ise bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rafet Köksal da iki ülke arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımının önemine değinerek, ilçeyi çok beğendiklerini kaydetti ve Başkan Yılmaz’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Ziyaretin sonunda Moldovalı heyet, Başkan Yılmaz’a yaşadıkları bölgeye özgü çeşitli hediyeler takdim ederken, Başkan Yılmaz da misafirlerine günün anısına Türk dili, kültürü ve tarihinin en değerli anıtlarından olan Orhun Yazıtları’nın minyatür örneği ile Mersin tarihini anlatan kitap ve çeşitli hediyeler verdi. (Mersin Times)
ASAYİŞ
21 Şubat 2026ASAYİŞ
21 Şubat 2026ASAYİŞ
21 Şubat 2026ASAYİŞ
21 Şubat 2026ASAYİŞ
21 Şubat 2026ASAYİŞ
21 Şubat 2026ASAYİŞ
21 Şubat 2026
1
YILMAZ: MERSİN, TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNE İMKAN SUNUYOR
2
AKDENİZ’İN 3 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ORTAK YAYINDA BULUŞTU
3
MERSİN NÜFUSUNUN YÜZDE 27,4’Ü ÇOCUK
4
Başkan Seçer Mezitli’de esnaf ve vatandaşla buluştu
5
Ali Kıratlı: Devletimiz, yaraları hızlı bir şekilde sardı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.