Mersin Yenişehir Belediyesi, erken çocukluk gelişiminde model olan projenin tüm Türkiye’ye yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında kurulan Yenişehir Belediyesi Akademi’de yapılan toplantıda Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi ve Toros üniversitesi temsilcilerine projenin detayları ve proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
“Önümüzdeki süreçte bu projenin tüm Türkiye’ye yayılmasını diliyoruz.”
Aile ve Evlilik Hayatı Eğitimi, 0-3 Yaş MABEP, 0-3 Yaş Bebek Kütüphanesi, 0-6 Yaş Gelişim Değerlendirme, 0-6 Yaş Özel Eğitim, 3-6 Yaş BETEM ve 6-8 Yaş Atölye Temelli Eğitim basamaklarından oluşan proje hakkında konuşan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve başarılı olabilmeleri için el birliğiyle hareket etmeliyiz.” dedi. Başkan Özyiğit, “Böyle bir masanın oluşması hem kentimiz hem ülkemiz için çok kıymetli. 3 yıl kadar önce yola çıktık. Önemli sonuçlar aldık, yaptığımız işin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Yüzlerce çocuğumuza ve ailemize bu proje ile destek verdik. Biz buradan biz mum ateşi yaktık. Önümüzdeki süreçte bu projenin tüm Türkiye’ye yayılmasını diliyoruz. Ülkemizde eğitim 6 yaşından itibaren başlıyor ama bilim insanları çocukların zihinsel gelişiminin yüzde 80-90’nının 0-3 yaşları arasında tamamlandığını söylüyor. Çocukların zihinsel gelişiminin çok erken yaşlarda başlıyor olması, tabi ki o alana yatırım yapmanın zorunluluğunu da beraberinde getiriyor.” İfadelerini kullandı.
“Kısa sürede güzel işler başardık ama asıl hedefimiz projenin ülkemize yaygınlaşması.”
Başkan Abdullah Özyiğit, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bizim yapmak istediğimiz, bu işin çoban ateşini buradan yakmak, gerekli altyapıyı oluşturmak ve yapılabildiğini göstermek. İzmir Büyükşehir Belediyemizden geçtiğimiz ay Yenişehir’e geldiler, kendilerine projemizi anlattık, umut ediyoruz ki yakın zamanda orada da başlayacak. Önceki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hocamıza bu projemiz ile ilgili sunum yaptım. O da son derece mutlu oldu. Ancak kısa süre sonra görevinden ayrıldı. Önümüzdeki süreçte doğru örneği ortaya koyabilirsek, projeyi tüm ülkeye yayabiliriz. Bu proje fikri CHP Mersin İl Başkanlığı döneminde yaptığımız bir çalıştaydan sonra ortaya çıktı. O çalıştayda erken çocukluk eğitiminde dünyada son sırada olduğumuzu ve ülkemizde bu alanda herhangi bir eğitim verilmediğini gördük. Yenişehir’de bu alana yatırım yapmak istedik. Bu konuda araştırmalar yaptık, Ozan Ural hocamıza ulaştık. Kendileri de her zaman yanımızda oldular. Gönüllülük olmadığı sürece bu tarz işlerde başarıya ulaşmak mümkün değil. Severek çalıştık ve başarmak ortak hedefimiz oldu. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü akademisyenleri ile bir araya geldik. Mesafeler uzak ama gönüllüler yakın oldu ve böyle bir projeye başladı. Kısa sürede güzel işler başardık ama dediğimiz gibi asıl hedefimiz projenin ülkemize yaygınlaşması. Proje destek veren herkese ve katılan tüm ailelere teşekkür ediyorum. Tüm ebeveynlerimizi projemize dahil olmaya davet ediyorum.”
Başkan Abdullah Özyiğit’in konuşmasının ardından Yenişehir Belediyesi Akademi Koordinatörü Raif Çakmak, proje ile ilgili sunum yaptı. Katılımcıların görüşlerinin de alındığı bilgilendirme toplantısından sonra kurum ve üniversite temsilcileri projenin yürütüldüğü Yenişehir Belediyesi Akademi ve Yenişehir Belediyesi Beceri Temelli Eğitim Merkezi’ni gezdi.
Yenişehir Belediyesi, Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli ile Avrupa Komisyonu Erasmus+ hibe programına da başvuracak. (Mersin Times)
ASAYİŞ
14 Kasım 2024ASAYİŞ
14 Kasım 2024ÇEVRE
14 Kasım 2024GENEL
14 Kasım 2024ASAYİŞ
14 Kasım 2024ASAYİŞ
14 Kasım 2024ASAYİŞ
14 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.