Yardımlarınız Ahmet bebeği yaşatacak

Yardımlarınız Ahmet bebeği yaşatacak

Mersin’in Akdeniz ilçesi Gündoğdu mahallesinde ikamet eden ve yutma güçlüğü çekerek kas kaybına uğrayan Ahmet bebeğin annesi Zinnari Öztunç, “Ne olur Ahmet’imin tedavisi için yardımcı olun, çocuğum ölmesin” çığlığı yürekleri dağladı. Gözü yaşlı anne çocuğunun kurtulması için yardım bekliyor.

ABONE OL
14 Haziran 2023 23:16
Yardımlarınız Ahmet bebeği yaşatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yutma güçlülüğü çeken ve ardından kas kaybına uğrayarak her an ölüm riski taşıyan 5 aylık Ahmet Öztunç bebek, sadece Almanya, Amerika ve Dubai de bulunan “ZOLGENSMA” adlı ilaç ile hayata tutunabilir. Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu mahallesinde kirada oturan ve bir lokantada garson olarak çalışan baba Seyni Öztunç, tedavi için istenilen ilaca ulaşamadıkları taktirde, Ahmet bebeğin gün geçtikçe hayatı tehlikesinin arttığını söyledi.

Asgari ücret ile çalışan baba Seyni Öztunç, duyarlı hayırseverlerin yanı sıra devler yetkililerine de seslenerek, “Asgari ücretle çalışıyorum ve kirada oturuyorum. Geçimimizi çok zor sağlıyoruz. Çocuğum gün geçtikçe gözlerimin önünde eriyor. Lütfen bize yardımcı olun” şeklindeki ifadelerle çocuğunun yaşaması için taleplerini dile getirdi.

“Bu zorlu yolumuzda lütfen Ahmet’in ellerini tutun

Ev hanımı olan anne Zinnari Öztunç ise duygularını “Ahmet Öztünç’ un annesiyim. Oğlum 15 günlükken topuk kanında sma tip1 ölümcül kas hastası olduğunu öğrendik. Şu an 5 aylık. Zahmetli uğraşlar sonucu valilik iznimizi aldık ve yardım kampanyası başlattık. Çocuğumun hastalığı artık belirtilerini göstermeye başladı.  Oğlum yutma güçlüğü çekiyor. Hırıltıları var, nefes almakta zorlanıyor. Gözle görülür kas kaybı yaşıyor.  Oğlum iki doz spinraza ilacıni aldı. 3. Doz için başvurumuzu yaptık ama maalesef ki şuan oda verilmiyor. İlaçlat çok pahalı ve eşim asgari ücretle çalıştı için kendi imkanlarımız ile tedaviyi yaptıramıyor ve ilaçları alamıyoruz. Bebeğim Ahmet, eğer yurtdışında olan ZOLGENSMA ilacına kavuşmaz ise ölecek. İlaçlar sadece Dubai, Almanya ve Amerika’da bulunuyor. Oğlum ölsün istemiyorum. Ahmet ilk bebeğimizdir. O’nu yaşatmak istiyoruz. Ne olur Ahmet’imin tedavisi için yardımcı olun, çocuğum ölmesin. Bize yardım etmek isteyen duyarlı yetkililer valilik kanalı ile açtığımız hesaptan ve iletişim numarasından bizlere ulaşabilirler. Bu zorlu yolumuzda lütfen Ahmet’in ellerini tutun” sözleri ile dile getiri. (Mersin Times)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.