Mersin Üniversitesinden (MEÜ) yapılan açıklamaya göre, Soli Pompeiopolis 2020 yılı kazıları, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Remzi Yağcı’nın başkanlığında ve Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan’ın başkan yardımcılığında devam ediyor. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Soli Pompeiopolis kazı alanını ziyaret ederek, Doç. Dr. Kaplan’ın başkan vekilliğinde sürdürülen kazıları inceledi. Çamsarı’ya, MEÜ Rektör Danışmanı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yakar ile Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gizir de eşlik etti.

Çamsarı, incelemeleri sırasında kazı alanında bulunan Aratos’un Mezarı, sütunlu cadde, antik liman ve höyük alanlarında yürütülen çalışmalar hakkında Kaplan’dan bilgi aldı. (Mersin Times)

ASAYİŞ
05 Mart 2026ASAYİŞ
05 Mart 2026ASAYİŞ
05 Mart 2026ASAYİŞ
05 Mart 2026ASAYİŞ
05 Mart 2026ASAYİŞ
05 Mart 2026ASAYİŞ
05 Mart 2026
1
MERSİN FENERBAHÇELİLER DERNEĞİNDEN ONKOLOJİ HASTANESİNE DESTEK
2
YILMAZ: MERSİN, TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNE İMKAN SUNUYOR
3
Mersin’de Dünya Bakliyat Gününün önemi anlatıldı
4
AKDENİZ’İN 3 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ORTAK YAYINDA BULUŞTU
5
Münbiç’te koordinasyon toplantısı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.