Anadolu Yönetim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz beraberinde Derneğin Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’ı ziyaret etti. Deneğin çalışma faaliyeti konusunda Rektör Yaşar’ı bilgilendiren Gündüz, Anadolu Yönetim Danışmanları Derneğinin 2017 yılında kurulduğunu ve halen 40 civarındaki üyesi ile Anadolu’nun farklı illerinde çok farklı sektörlerde ve ölçeklerdeki Şirketlere Yönetim Danışmanlığı hizmeti verdiklerini söyledi.
Ülkemizdeki şirketlerin ortalama olarak yüzde 96’sının 10 yıldan kısa ömürlü olduğunu , yaşayan yüzde 4’ünün ise 32 yıl yaşayabildiğini belirten Gündüz; işte çok kısa olan bu şirket ömrünün uzaması için belirli ölçekteki şirketlerin mutlaka Yönetim Danışmanlığı hizmeti alması gerektiğini ifade etti. Gündüz, “Hatta bu konunun yasal bir zorunluluk haline getirilmesi ve her şirketin Mali Müşavir, Gümrük Müşaviri ve Avukat bulundurma zorunluluğu olduğu gibi Yönetim Danışmanı ile de sözleşme imzalayarak çalışması için TOBB ve Ticaret Bakanlığı nezdindeki girişimlerini arttıracaklar” şeklinde ifadeleri kullandı.
Mersin Üniversitesi Rektörü Erol Yaşar ise; bölgede yaşanan deprem felaketinden sonra, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile birlikte her alanda gıdadan, barınma hizmetlerine kadar profesyonel bir çalışma ile büyük bir yükü göğüslediklerini ve bunun altından başarı ile çıktılarını söyledi.
Yine Tıp Fakültesine yüksek yeniliklere sahip MR ve Röntgen cihazlarını aldıklarını ve Tıp Fakültesinin diğer cihazlarını için en yüksek bütçeyi bu yıl aldıklarını ifade eden Rektör Yaşar, Yine Denizcilik Fakültesinin Üniversite-Sektör İşbirliği kapsamında Mersin Deniz Ticaret Odasının katkıları ile kampüs içerisinde açılışını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak ayrıca uluslararası IMO Salos ve Marpol sözleşmeleri standartlarına uygun laboratuvar sistemlerini kuruluşlarını Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının tamamlanması konusunda söz aldıklarını beyan etti.
Rektör Yaşar, Merin Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen imalat ile öğretim elemanları ve öğrencilerine kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı yemek imkânı sunduklarını dile getirerek Üniversitenin bundan ciddi tasarruf sağladığını belirtti. Üniversite yönetiminin bunun dışında da başka birçok alanda tasarrufta bulunarak bütçe yönetimi konusunda ciddi başarılar elde ettiğine vurgu yaptı. Rektör Yaşar, “Bu tasarruflardan elde edilen kazancın da yine üniversite döner sermayesine katkı sağlayıcı şekilde kullanıyoruz.
Mühendislik Fakültelerinde görev yapan öğretim üyelerinin seçiminde yayın yapan, daha çok çalışan kişilerden seçilerek, seçim standartlarının yükselttiklerini ve böylelikle araştırma üniversiteleri arasında daha da iyi bir noktaya yükselmeyi hedefledik.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Mersin Üniversitesi arasındaki gayet sağlıklı bir iletişim içerisindeyiz. Kampüs içerisindeki yollar ve belediye görev alanına giren ne kadar iş varsa Vahap Başkanın öncülüğünde ivedilikle halledilmiştir. Bundan memnuniyet duymaktayız. Ayrıca, Diş Hekimliği Fakülte binasının yeniledik. Bir buçuk yıllık emeği ile Mersin Üniversitesi ciddi anlamda tercih edilen bir üniversite haline gelmiş, sadece Tıp Fakültesi için değil diğer bölümler için de yerleştirmede önceki yıllara göre daha tercih edilen bir üniversite haline gelmiştir” dedi. (Mersin Times)
ASAYİŞ
13 Eylül 2024ASAYİŞ
13 Eylül 2024ÇEVRE
13 Eylül 2024GENEL
13 Eylül 2024ASAYİŞ
13 Eylül 2024ASAYİŞ
13 Eylül 2024ASAYİŞ
13 Eylül 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.