“Adaletin tecelli etmesi, hak ihlallerinin önlenmesi ile mümkündür”
  • Mersin Times
  • Gündem
  •  “Adaletin tecelli etmesi, hak ihlallerinin önlenmesi ile mümkündür”

 “Adaletin tecelli etmesi, hak ihlallerinin önlenmesi ile mümkündür”

ABONE OL
9 Aralık 2024 15:45
 “Adaletin tecelli etmesi, hak ihlallerinin önlenmesi ile mümkündür”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında yaşanan hak ihlallerine dikkat çekerek, “Adaletin tecelli etmesinin, ancak hak ihlallerinin önlenmesi ve giderilmesi ile mümkün olduğunu en yakından biz görüyoruz” ifadesini kullandı.

“Temel hak ve özgürlükleri korumayı başaramamış toplumlar çöküşe ilerliyor”

Ülkemizde, herkesin vicdanında insan haklarının kutlu olacağı günler için çalıştıklarını belirten Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 10 Aralık 1948’de Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 48 üyenin oyuyla kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, 76 yıldır kutlanıyor. Biz avukatlar, meslek yasamız ile bir takvim gününe de sahip bulunan insan hakları kavramının savunulması ve korunması ile görevlendirilmiş bulunuyoruz.

10 Aralık 2024 İnsan Hakları Günü vesilesiyle sahip olduğumuz bu onurlu görevin ne için ve neye karşı olduğunu hatırlamakta fayda görüyoruz. Hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan haklarını bir bütün olarak benimseyen toplumların huzur ve refaha, hukuk sistemi ile temel hak ve özgürlükleri korumayı başaramamış toplumların ise çöküşe ilerlediğini hatırlatıyoruz.

“Biz avukatlar, herkesin vicdanında insan haklarının kutlu olacağı günler için çalışıyoruz”

Toplumun tüm kesimlerinin ortak talebi olan adaletin tecelli etmesinin, ancak hak ihlallerinin önlenmesi ve giderilmesi ile mümkün olduğunu en yakından biz görüyoruz. Cezasızlık mağdurlarının gerekçeli karar hakkına, yoksulların adalete erişimine, çocukların beslenme hakkına, mülakatta elenenlerin ayrımcılık yasağına, suç işlemeden cezalandırılanların masumiyet karinesine, depremzedenin barınma hakkına, üniversite öğrencisinin düşünceyi yayma özgürlüğüne, yerinden edilenin barışçıl toplanma özgürlüğüne, nefes alan herkesin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına erişimi için mücadele ediyoruz.

Biz avukatlar insan haklarının önemini yalnız 10 Aralık’ta değil, her gün anıyoruz. Ülkemizde çoğulcu yaklaşımın hakim olacağı, herkesin vicdanında insan haklarının kutlu olacağı günler için çalışıyoruz.” (Mersin Times)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.