Yenişehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı 2. Bileşim toplantısı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Komisyonlardan gelen raporların görüşülüp oylandığı toplantıda, belediyenin kırsal kalkınma, tarımsal kalkınma alanlarında kooperatifi kurmasına ya da faaliyette olan kooperatiflere üye olmasına ilişkin komisyon raporu da gündeme geldi. Konuyla ilgili olarak meclis üyelerine bilgi veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kooperatifçilikte gönüllüğün esas olduğuna dikkat çekti.
Özyiğit, “Diyelim ki Değirmençay’da kooperatif kurduk. Tüccar gelir kooperatifin verdiği rakamın 2 katını verir. Ne zamana kadar? Kooperatifi çökertene kadar. Dolayısıyla burada karşılıklı güven ve bilinç önemlidir. Bunlar da eğitimle olur. Güveni kaybedersek kooperatifçilik biter. Bu konu uzun uzadıya çalışılarak, insanlarla konuşularak ve ortak aklı masaya koyduğumuz şekilde üretilecek. Başka türlü olmaz. ‘Ben kooperatif kurdum’ diyerek kooperatif kurulmaz. Mış gibi yaparak kooperatifçilik yapılmaz. ‘Ben belediyeyim kooperatif kurdum’ demekle olmaz. Dolayısıyla biz ayakları yere basan, piyasa gerçeklerini içeren, aklı mantığı içeren bir yapı kurmak zorundayız. İnsanlara öğretilmiş çaresizlik yerine onların gücünü hatırlatacağız. ‘Güçlü sensin, çünkü üreten sensin’ diyeceğiz. Bir araya geldiğimizde bunları başarabiliriz. Uluslar arası teşviklerden faydalanabiliriz. Bilimi ve aklı doğru kullanırsak başarılı kooperatifçilikte başarılı olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Hem üreticiyi, hem tüketiciyi koruyacağız
Yenişehir ilçesinin, Mersin’in yüzölçümü bakımından en küçük ilçesi olduğuna işaret eden Başkan Özyiğit, “Çok fazla üretim alanımız yok. Ama biz şunu yapacağız. İyi örnek oluşturacağız. Hem Mersin’e, hem Türkiye’ye bu başarılıyor mesajı vereceğiz. Burada hem üreticimizin, hem tüketicimizin çıkarlarını koruyacağız. Seçim öncesinde tanzim çadırları kurulmuştu. Bu piyasanın ne kadar tahrip edildiğini gösteren bir örnekti. Üretici ile tüketici arasında denge olsaydı tanzim çadırı gibi gösterişlere gerek kalmazdı. Şu an bizim yapacağız o dengeleri kurmak olacak” diye konuştu.
Başkan Özyiğit, halk arasında Sosyete Pazarı olarak da bilinen, Yenişehir İlkokulu yanındaki pazaryerinin haftanın 2 günü kadın üretici pazarı olarak hizmet vereceğini de açıkladı. Özyiğit, kadın üretici pazarının Eylül ayından itibaren hayata geçmesini hedeflediklerini kaydetti.
Arsa sahipleri arsalarını kendileri temizletecek
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit meclis toplantısında mülkiyeti vatandaşlarda bulunan ancak imar planlarında Belediye Hizmet Alanı olarak görünen arsalarla ilgili açıklamalarda da bulundu. Bu tür arsaların hem belediye açısından, hem mahalle sakinleri açısından sorun yarattığına değinen Başkan Abdullah Özyiğit şunları söyledi: “Belediye hizmet alanlarının mülkiyeti bizde değil. Buraların dışarıdan görünümü iyi değil. Otlar bitmiş, zemin düz değil ve saire. Biz izin aldığımız yerlerde temizlik yaptık. Otunu çöpünü temizledik. Ancak bundan sonra vatandaşların temizlemesini isteyeceğiz. Arsa sahibi ya kendisi temizleyecek ya da belediyeye yetki verecek. Oralara kamulaştırmasız el atacağız. Çünkü arsa sahibinin izni olmadan bir bank koysak vatandaş geliyor ‘burayı satın almış oldunuz’ diyor. ‘Kamulaştırmadın ama sen benim arazime müdahale ettin, ver kamulaştırma parasını’ diyor. Göreve geldiğimizde 32 milyonluk Belediye Hizmet Alanı sorunumuz vardı. Yenişehir Belediyesi’nin 106 hektarlık sorunlu arazisi var. Bunun çözümü için çalışıyoruz.” (Mersin Times)
ASAYİŞ
09 Eylül 2024ASAYİŞ
09 Eylül 2024ÇEVRE
09 Eylül 2024GENEL
09 Eylül 2024ASAYİŞ
09 Eylül 2024ASAYİŞ
09 Eylül 2024ASAYİŞ
09 Eylül 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.