• Mersin Times
  • 15. Ulusal PDR Öğrencileri Kongresi Mersin’de başladı

15. Ulusal PDR Öğrencileri Kongresi Mersin’de başladı

ABONE OL
1 Ocak 2021 00:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen kongreye Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık bin 250 kişi katıldı. Kongre açılışında konuşan MEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, üç gün devam edecek kongre kapsamında konferans, panel ve çalıştaylar düzenleneceğini belirtti. Coral, "Kongrede sosyal medya bağımlılığı, siber zorbalık, helikopter ebeveyn, erteleme gibi güncel konular yer alıyor. Bu, gençlerin problemleri okumada ve çözüme katkı sunmada iyi eğitimli, üstün niteliğe sahip bireyler olduğunu gösteriyor" dedi.

 

 

"PDR MEZUNLARINA BİRÇOK ALANDA İHTİYAÇ DUYULUYOR"

Kongre Başkanı ve MEÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Binnaz Kıran, kongre başlığının ‘Değişen Toplumsal İhtiyaçlar ve PDR’de Yeni Fırsatlar’ olarak belirlendiğini, PDR mezunlarına aile danışmanlığı, rehabilitasyon danışmanlığı, iş ve kariyer danışmanlığı, toplum sağlığı, spor gibi alanlarda ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak desteğiyle Türk PDR Derneği tarafından verilen 2018 PDR Lisans Öğrencileri Araştırmacı Ödülü sonuçları açıklandı. 2018 PDR Lisans Öğrencileri Araştırmacı Ödülü Birincileri, Fahriye Beyza Tunçkılıç ve Seda Sayet, ikincileri, Melisa Aydoğdu, Gözde Büyük ve Büşra Köstek, üçüncüleri, Songül Şahin ve Batuhan Gökdemir'e belge ve plaket takdim edildi.

Kongrenin 10 Ağustos Cuma gününe kadar konferans, panel ve çalıştay gibi etkinliklerle devam edeceği bildirildi. (Mersin Times)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.